11. aug. 2013

Sommerens etaper


Sommerferien er på en måde slut i morgen. EC-træningen starter igen, og jeg skal til at skrive min to-ugers eksamens opgave. Den sidste kunne jeg have skrevet for to måneder siden, men så havde jeg ikke været med til NORT og næppe fået en vm-plads. Men dette indlæg handler ikke om fremtid, men om sommer perioden. Jeg havde som mål, at få nogle sjove og anderledes træningsture denne sommer. Og jeg synes, jeg kan fremhæve tre styks.

Toptur til Veliki Risnjak
Den første var på en tur i Kroatien, hvor vi deltog i Croatia Open. På hviledagen havde Niklas og jeg besluttet at bestige et bjerg.  Kroatien er fyldt med bjerge, men ingen er meget høje. Dog fandt vi det højeste punkt Veliki Risnjak i den nærliggende nationalpark som vores mål. Turen op bød på et spændene single-trail, hvor vi undervejs kom forbi et bundløst hul. (Stenene vi smed ned, ramte i hvert fald aldrig bunden). Det gik op og op en times tid og vi klatrede en 8-900 højdemeter.  Selvom toppen "kun" er i 1528 meters højde er der en fantastisk udsigt fra toppen.
Selvfølgelig glemte jeg kameraet i bilen, så vi ikke kunne få sejrsbilledet, men billedet her fremviser noget af udsigten.
Dette er årets fedeste træning indtil videre. Jeg elsker udsigter, og de er bare federe når man selv har kæmpet sig op til dem. 

  
#Hjemtilfarmor
Min næste tur var mere en udfordring eller en udflugt. Jeg ville gerne besøge min farmor, og hvorfor så ikke cykle dertil? Min farmor bor i Sønderborg, så det er en god lang tur dertil fra Brabrand af. Helt præcis blev det til 207 km på min 7-gears bycykel, desværre i modvind næsten hele vejen. Men der var lutter gode oplevelser: Jeg kom forbi masser af udsigtspunkter som Stjær Bakker, Ejer Baunehøj og Skamlingsbanken på vejen. Jeg fik også prøvet kræfter med Kiddesvej i Vejle, men her måtte jeg hurtigt give op. Jeg savnede lidt nogle lavere gear.  Men alt i alt blev det ca. 8,5 timer i sadlen, og jeg var også godt mør, da jeg rullede ind hos farmor, der heldigvis stod klar med forplejning.  
Fanø strand
Og her i sidste uge var jeg så på ungsenior sommerlejr på Fanø. Her gik "Høkeren" lidt i vasken, pga deltager antallet, så vi var et par stykker, der i stedet besluttede at teste, hvor langt der var fra Nordby til Sønderho - via stranden. Det var en fed oplevelse at starte ud nordpå i det meget uberørte område. Heldigvis var det ebbe, så vi kunne løbe ude på havbunden. Undervejs kom vi så ned til den mere befolkede del af stranden og forbi en del rav-samlere, der ledte i tanget. Men i mål i Sønderho viste gps'erne 24 km, som alle kun var løbet på stranden. En ikke så udfordrende tur, men anderledes. Næste gang løber vi hele vejen rundt!


Og nu er der så en sidste etape, jeg tager hul på i morgen kl. 10. Den varer hele to uger, men er knap så fysisk krævende. Vi ses på den anden side!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar