8. maj 2014

Udtagelser

Så kom udtagelserne til VM på DO-F's hjemmeside, men jeg har dog kendt dem i to uger. Og jeg må sige, at det kom som lidt af en overraskelse for mig, at man har valgt at udtage hele sprintholdet på nuværende tidspunkt. Jeg blev selvfølgelig utrolig skuffet, for jeg følte ikke, at Tue og Rasmus Thrane havde slået mig af holdet, da vi ikke har løbet en relevant sprint mod hinanden siden sidste år. På den anden side var jeg helt klar over, at det var en hård opgave at slå de tre af pinden, men jeg synes selv, at jeg har gjort god figur gennem forårssæsonen, og derfor håbede jeg mest på, at dette skulle afgøres efter World Cup sprinten i Imatra i juni. Sådan bliver det ikke, men det lader jeg mig ikke slå ned af. Det er jo ikke mig, der har gjort dårlig figur. Mine evne lige nu rækker til en bedre præstation end sidste års VM, men de tre der er udtaget kan og har bevist før, at de kan stile efter et højere resultat, end det jeg kan.


Chancen til EM
Jeg havde chancen for at løbe mig på holdet til EM-sprinten, og det startede også rigtig fornuftigt på kvalifikationen med en fjerdeplads i mit heat. Selvtilliden blev meget højere frem mod finalen og vælger man at kigge på stræktiderne frem for kun resultatet, så ser det også fornuftigt ud undervejs: Ved post 9 lå jeg nummer 11 samlet, hvilket skyldtes en rigtig god forberedelse af terrænet og kort-kendskab. Men så kom det uventede; at vi skulle direkte op på toppen af borgen, hvor jeg ikke var forberedt. Samtidig var jeg ikke helt klar på dagen til den fysisk krævende stigning. Men det resulterede i, efter et dårligt vejvalg, at jeg lå nummer 33 på post 12, samtidig med at jeg fulstændig havde mistet energien. Det var selvfølgelig skuffende, men jeg kigger på den første sekvens, som giver en indikation af gode takter.


Fremragende DM-weekend
Flere gode takter blev vist, da Lemvig, to dage efter den skuffende nyhed, lagde gader til DM Sprint. Og selvom humøret måske skulle være trygget, så så jeg faktisk meget positivt på dagen og følte mig meget klar. Og ja jeg var lige ved at blive danmarksmester på dagen, måske ikke lige det jeg havde troet på forinden. Jeg laver nogle småfejl hist og her i postindgangene, men fysisk flyver jeg afsted, især på de længere lige stykker sidst på banen, føler jeg den gode fart. Jeg afgører selv, at jeg tager sølvet i stedet for guldet i de sidste poster før mål, men jeg er fuldt ud tilfreds med en sølvmedalje.
Weekenden blev hellere ikke ringere af, at jeg tog endnu en sølvmedalje til ultralang dagen efter. Med det efterhånden afbudsramte felt var det dog også lidt et ”krav”, jeg stilte mig selv.


Frem mod World Cup (og VM?)
Selvom jeg så beviste til DM-sprint, at jeg kan hamle op med de udtagne, så er der intet konstruktivt fra min og andres side i at betvivle udtagelserne og vælge at fokusere på det. I stedet fortsætter jeg uændret træningen nu i første omgang mod World Cuppen i Imatra, Finland, hvor den skal have en over nakken.
Når det så er sagt, så er der faktisk et lille vindue åbent for VM alligevel. For Rasmus Thrane er ikke på nuværende tidspunkt fysisk klar til VM, og hvis han ikke bliver det, så er jeg reserve til at overtage pladsen. Men det kan afgøres fra nu af og hele vejen frem til dagen før VM, og jeg håber da stadig på at min konkurrent og gode kammerat bliver i stand til at løbe snart. Men det betyder, at jeg er klar med pakkede kufferter til at springe på VM-holdet hvis det byder sig!


3 kommentarer:

 1. Den spirende sjæl skal vandes af modgangens tårer!

  SvarSlet
 2. Flot skrevet, Andreas. Din positive og offensive indstilling vil bringe dig langt.

  SvarSlet
 3. Det er rigtig fedt at se, at du hele tiden udvikler dig - og det er en fed indstilling du har. Du skal nok få flere VM-chancer. Bliver det ikke i år, så bliver det næste år eller næste igen, hvor du er blevet endnu stærkere, og hvor du kan kæmpe med om medaljerne...
  :-) Thomas J

  SvarSlet