2. dec. 2014

Situationsrapport - DecemberJeg har ikke skrevet på bloggen siden VM-finalen i sommers. Det repræsenterer nok også hvilken periode, den seneste tid har været: Uden vigtige konkurrencer, bare træning, træning, træning. Det mest banebrydende har været min flytning ind til Frederiksbjerg i hjertet af Aarhus. Hannesvej var et fantastisk sted, men det betød meget lange transporttider. Nu kan jeg løbe til alle morgentræninger indenfor 10 min og ud til Pans klubhus på 25 min. Det har betydet, at jeg nu (1) kan sove længere om morgenen, (2) ikke cykler over 100 km om ugen i transport, (3) ikke behøver pakke tasker til hele dagen og (4) ikke mindst bare føler et meget større overskud i hverdagen.
Pr. 1 januar flytter jeg så igen, men her bare et lille stykke hen på det nye sportskollegium, Aasko Kollegiet. Jeg havde virkelig dårlige erfaringer fra ESAA-kollegiet, hvor jeg boede tilbage i 2011-12, men dette nye kollegie er det tidligere Teknisk Kollegium, hvilket betyder, at det er beboet med folk i forvejen og forhåbentlig ikke lider under samme ekstrem mangel på kontrol. Jeg tager mod det med åbent sind og skærer samtidig lige 3 min ekstra af transporttiden.

30 sek. vs. 4 min.
Selvom det for alvor er off-season, så følger jeg og det meste af Elitecenter Aarhus et træningsprojekt styret af Tue Lassen. Kort sagt løber den ene gruppe intervaller af 30 sekunder og den anden af 4 minutter. Jeg deltager på de korte intervaller og har de sidste tre uger næsten hver anden dag pisket afsted nede på Tangkrogen i Aarhus. Jeg ved ikke helt om intervallerne hjælper på mig, det vil testerne vise. Men i starten kunne jeg i hvert fald mærke på kroppen, at løbestilen slet ikke var gearet til at løbe all-out. Ikke den mest motiverende træningsform, men jeg kommer dog fremad. 

Tidlig sæsonstart
Det er dog heller ikke svært at gennemføre træningen, når sæson 2015’s første store event allerede begynder om præcis én måned. World Cuppen på Tasmanien et af højdepunkterne næste år. Mest fordi jeg aldrig har været i den del af verden. Derfor udnytter jeg også chancen og tager afsted allerede her d. 27 december og bliver en lille måned dernede. Det bliver godt med en indlagt ”sommer” hen over vinterperioden og få trænet godt i varmen. Jeg glæder mig utrolig meget og håber også på, at benene er gode, så jeg for alvor kan præstere de resultater min form er bygget til.

Ellers er der bare tilbage at gøre reklame for DM-sprint weekenden i slutningen af maj, hvor jeg er banelægger ved DM sprint og den danske premiere på Sprint-stafet om søndagen. Jeg kæmper for at alle skal få en super fed oplevelse med sprintorientering og håber mange vil lægge vejen forbi min barndomsby Roskilde. 

Og og: Så har jeg ændret lidt i bloggen for at peppe den lidt op. Det betyder også, at man nu kan finde direkte links til min twitter- og instagram-profiler og følge mig der, hvis man er med på den bølge.

1 kommentar:

  1. Også dig! Hvor mange har Tue dog fået fat i? Jeg synes, at halvdelen af klulbben løber "underligt" for tiden.

    SvarSlet