4. jan. 2015

8. plads til World Cup


I går løb jeg mig til mit hidtidige bedste resultat internationalt med en 8. plads på første afdeling af dette års World Cup. Det er en super fed fornemmelse at stå med nu, når det endelig er gået lidt mere op for mig. Mit bedste resultat internationalt før hen på seniorniveau har været min 26. plads til VM i 2013, så det er en god forbedring og endelig endelig en bedre indikator på, hvad jeg egentlig kan præstere.

Stærk kvalifikation OG stærk finale
Jeg leverede, som nærmest rutine efterhånden, en fornuftig kvalifikation i et spændene sprintområde omkring Cataract Gorge ved Launceston. Min plan var at holde mig meget til stierne undervejs for at undgå terrænet hvis tæthed, jeg ikke rigtig havde en ide om endnu. Det var en god plan og med et fornuftigt løb uden større fejl kvalede jeg som nr. 5 i mit heat. Sidste år leverede jeg ligeledes rigtige fine kvalifikationsløb til EM og VM, men hvor finalen slet ikke blev min dag. I går startede jeg dog også ret ukoncentreret ud på finalen: Jeg kunne slet ikke finde vejen til post 2 og taber omkring 20 sekunder på strækket. Rytmen var dårlig, og jeg tog mange dårlige vejvalg indtil post 7. Men så satte jeg fokus ind. Fra første publikumspost (9) til anden (18) havde jeg virkelig et godt flyd og løb mig også 14 pladser op. Her stod Lars og Søren B så og råbte, at det kunne blive top 10, og det åbnede lige for et ekstra gear til den sidste korte runde. Og på denne nåede jeg så ind i top10 til 8. pladsen. Fedt resultat og endnu federe at vide, at der er god plads til forbedring.

Elendig form
Det var dog ikke med de store forventninger, jeg drog af sted til Tasmanien. Jeg blev færdig i Tues projekt lige før jul og som ventet, var jeg ikke blevet bedre. Tværtimod var mit kondital gået tilbage med 7 % og er nu nærmest pinligt (så derfor slipper i). Meget ærgerligt for World Cuppen, men dog et bidrag til vores generelle viden om vores træning. Desuden har forsøget også dækket to måneder, hvor jeg måske plejer at give den lidt for meget gas, så jeg har været træt i foråret. Nu kan jeg i stedet træne hårdt og meget i forårsmånederne.
Derfor satte jeg også en målsætning om top15 til sprint World Cuppen, som jeg egentlig var i tvivl om jeg var stærk nok til. Derfor er det meget positivt, at det slet ikke er så slemt som ventet.  Så nu glæder jeg mig til at se, hvordan det står til i terrænet. Jeg håber at kunne mærke effekten af den tunge styrketræning, jeg har gjort flittigt hele efteråret.

Resten af turen
Mellemdistancen er først på torsdag, så lige nu nyder vi et par træningsdage her i Launceston. Vejret har budt på sol og mellem 22 og 37 grader siden vi ankom, så det kunne jo ikke være bedre! Vi flytter ned til Swansea på østkysten af Tasmanien for mellem- og langdistancen. Den 11. januar slutter landsholdsturen, og så fortsætter jeg med Ida, Søren og Søren videre til Hobart for et 5-etapes løb. Dernæst er der fem dage til at se resten af øen på et lille roadtrip, før vi flyver tilbage til fastlandet d. 21. Her besøger vi så nogle australiere, der kan tage os med ud i nogle lækre terræner inden turen slutter helt d. 24.
Jeg forsøger at holde bloggen lidt opdateret hernede fra, men som det åbenbart er på Tasmanien, så er internetforbindelsen ikke særlig effektiv. Og lige nu er den desværre for ringe til billeder :/

1 kommentar:

  1. Christian Grønberg18. januar 2015 kl. 18.28

    Stærkt løbet Boesen - det vil vi gerne se mere af til VM! :D

    SvarSlet