12. nov. 2015

Et langt efterår og en stor tak

Samlet tredjeplads på ranglisten
Efterårssæsonen sluttede som planlagt for mig i søndags med Jættemilen. Med et par gode ranglisteløb og et par skadede konkurrenter nåede jeg tredjepladsen på den samlede rangliste for 2015. Det har også betydet, at jeg her i efteråret har løbet ret mange lange distancer. De fleste weekender har der været lange løb på menuen med DM lang, Euromeeting Langdistance, World Cup Langdistance, Blodslitet, DM Ultralang og sidst Jættemilen, så jeg må indrømme, at jeg også er ved at være lidt brugt på konkurrencefronten for nu. Derfor går jeg også nu på "pause", hvilket selvfølgelig ikke indebærer at smække fødderne op på sofaen (ikke hele tiden i hvert fald). Men i stedet bliver der nu plads til at omstrukturerer hverdagen lidt væk fra det normale og i stedet deltage i andre sjove løb, som vinteren kan byde på. Fx forsøgte jeg mig i dag på en vertikal kilometer i Danmark på tid. Jeg måtte dog bukke under efter 16 omgange op og ned af Hasle Bakker, hvor 1.000 højdemeter krævede 29 omgange. Egentlig et sygt projekt, men hvad, som løber skal man prøve grænserne af, og jeg skal da prøve igen. Pausen skal sørge for, at det igen bliver sjovt at satse, når kalenderen vender til år 2016.

Tak!
2015 bliver også afslutningen på et langt økonomisk samarbejde for mit vedkommende. Jeg er nu et udklækket talent4000, da jeg i fremtiden ikke vil modtage økonomisk støtte fra Roskilde Kommunes Team Danmark Projekt. Projektet har sammen med det tidligere Elitesport Roskilde bidraget til at dække mine udgifter i forbindelse med transport, startafgifter og ture siden 2008. Jeg har været super taknemmelig for støtten, og jeg forstår fuldt beslutningen om, at de ikke ser en grund til at støtte mig mere, da projektet mest fokusere på ungdommen og for næste år mulige OL-deltagere til Rio. Det er trods alt glædeligt for alle, at kommunen har så mange nye og vedblivende talenter, der skyder frem og klarer sig fremragende nationalt og internationalt, hvilket jo må betyde, at projektet har den ønskede effekt. 
Så jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en stor tak til projektet og folkene bag. Uden støtten havde jeg ikke nået det niveau, jeg har i dag. Jeg har ikke nået helt op på toppen, men jeg er nu et sted, hvor jeg selv kan påvirke, om jeg vil hele vejen.
Endvidere skylder jeg en stor tak til John Tripax, Eliteudvalgsformanden fra min egen klub. John har gennem alle årene formidlet kontakten mellem mig og kommunen, og det har især været uundværligt nu, hvor jeg har boet de sidste 4½ år i Aarhus og ikke har kunne deltage i møderne. Så selvom jeg ikke mere har brug for din hjælp på denne front, så håber jeg ikke at du bliver arbejdsløs, men i stedet kan hjælpe klubbens yngre løbere med at opnå det samme, som jeg har været igennem.

Og nu slutter indlægget med lidt billeder fra efteråret. Håber at I nyder det lune efterår ligeså meget som mig!

World Cup finalen blev afholdt i schweiziske Arosa, hvilket bød på den hårdeste langdistance,
jeg nogensinde har løbet. 12,3 km på to timer med næsten 1000m stigning!

Men man kan simpelthen ikke få nok af det her landskab

Målgang på Euromeeting Sprinten i Otepää, Estland

Debut på 10km-distancen i Amsterdam og min fineste pokal til dato. Man burde løbe flere gadeløb!

Endvidere debut på en asfalt ½-marathon.
Dog var den rimelig kuperet på ruten omkring Ejer Bavnehøj.

Norge bød på fantastisk vejr til Blodslitet

Første rangliste sejr på hjemmebane på Roskilde Havn

 

1 kommentar:

  1. God beretning. Det er et flot flot superår med rigtig mange topresultater du
    har præsteret. Du og dine øvrige kammerater på landsholdet gør det virkeligt godt og I er nogle fantastiske repræsentanter for o-sporten.
    Mange andre idrætsfolk kunne lære meget af Jer.

    SvarSlet